Valpeplaner våren og høsten 2020

BH RLI RLII RLIII N LP CH Skogsjentas Auntie Brownie

Vi planlegger ett siste kull på Brownie høsten 2020 . Hanhunden er ikke bestemt enda, men vi har flere meget gode kandidater som vi vil  hilse på før vi bestemmer oss. 

 

AYA OG TRØKK

Hvis alt går etter planen blir det nytt kull her hos oss våren 2020

Den planlagte kombinasjonen er 

KORAD Skogsjentas Rose Cimarron - Aya A- godkjent redningshund og

RLD N SPHII KORAD  Coworker`s The Fear - Trøkk

En kombinasjon av 2 arbeidshunder med mye power og stor arbeidskapasitet . 

Selges kun til de med helt klare mål med sitt hundehold med fokus på trening i bruks og lydighet. 

Valpene i dette kullet passer ikke som rene familiehunder. Se nærmere presentasjon av dem begge litt lenger ned på siden.

 

Tusen takk for tilliten Cari Rørstrøm .

 

 

KORAD Skogsjentas Rose Cimarron - Aya

Fra vårt herlige C-kull.

Etter : 

BH RL I RL II RL III LP 3 N LCH Skogsjentas Auntie Brownie og 

LP1 LP 2 LP 3 KORAD GKVALLH SE L CH RLD N RLD F RLD A RLD M WTCH Sugarwinds A Great Warrior 

KORAD med 485/Poeng 

Bor med Sunniva på Elverum og trener i Norske Redningshunder, er A-godkjent 

A på hofter og 0 på albuer og en superfin  MH som resten av kullet . 

Aya har bodd i flere perioder hos oss og helt fra hun var liten valp har hun vist hvilken herlig liten arbeidsmaur hun er.

Fantastisk lek og kamp, lite vokt og stødig i alle miljøer med både mennesker og andre hunder og dyr. Hun har alt hva jeg ønsker å ha i en brukshund. 

 

Sunniva sin egen beskrivelse av Aya

Aya som hverdagshund og arbeidshund:

Aya er en aktiv hund med masse kapasitet. Hun er kvikk, lærer raskt og er alltid med på mer. Hun er veldig førbar og førervar. Med det mener jeg at hun har fokus hos den som holder på med henne og man kan også snakke til henne i ”kampens hete”, uten at hun detter sammen og hun tar det til seg. Hun har en av-knapp som bare blir bedre og bedre jo eldre hun blir, som etter min mening kommer av litt trening og det at hun beveger seg ut av valpe- og ung hund stadiet. Hele henne oser av glede og jeg omtaler henne ofte som en happy-og-lucky hund som ikke har dårlige dager. Hun er en ordentlig kosedronning som helst ligger oppå deg både i senga og sofaen, liker å være tett på.

Ute blant fremmede (mennesker og hunder) er hun ikke av den typen som løper bort og overvelder. Det er ikke alltid hun har behov for å hilse og da passerer hun bare uanfektet og fortsetter med sitt. Hun har ikke vært involvert i noe bråk, hun er typen som beholder roen og trekker seg unna. Hun er fornuftig og tenkende i sine valg, uten stress. Til kjente og kjære møter hun oss med skikkelig glis og logrer med hele seg!

Når dette er sagt er det viktig å tenke på at hun var tiltenkt som arbeidshund (ref. Oppdretters mål med rasen). Hun ville ikke trivdes som kun en tur hund, selv om turene var lange og terrenget utfordrende. For meg og Aya sin del har alt klaffet fra start; vi har en utrolig god kjemi og bygger hverandre sterkere hver dag. Selv om hun er tett på, har det aldri vært et problem å være alene hjemme eller vente i bilen.

I dag er hun A-godkjent redningshund, målet er a-godkjenning i 2019, samt ta ferdselsprøven og korning i Sverige .

Til vinteren begynner vi med lavinetrening. Vi har snust på katastofesøk og hun viser seg modig og fin i utfordrende miljø.

RLD N SPH II KORAD Coworker’s The Fear - Trøkk

 

 
KORAD, SPHI, RLD N Coworker`s The Fear
RAS / BREED:
 Australian Shepherd
KÖN / SEX: Hane / Male
FÖDD / DOB: 4 Maj 2015
FÄRG / COLOUR: Blue Merle w&t
SVANS / TAIL: NBT
HD/ED: A / ua / Hips and elbows clear!
ÖGON / EYES: clear!
ÄGARE / OWNER: Cari Rörström, Coworkers Kennel
 
MH: Känd mental status, 1 på skott!
MT: 499 poäng
1a pris Lydnadsklass 1
1a pris Nya lydnadsklass 1
Godkjent høgre spår
Excellent, CK, ReservCERT på utställning
 

 

Coworkers The Fear - Trøkk sin stamtavle

Cari sine egne ord om Trøkk 

Trökk är en liten kompakt hane, han är välbyggd med sunda rörelser. Han väger 19 kg, och är 52 cm hög.
Han är enormt intensiv i träningen, snabb och kraftfull i sina rörelser, och älskar att få jobba! Han behöver sättas i rätt balans för att inte vara för het, vilket kan resultera i ljud i träning, men med bra balans av stadga och fart så fungerar han bra, han älskar alla fartiga moment, och är enormt lätt att belöna, han svarar väldigt bra på social belöning, men jobbar för godis/mat och leksaker, han har en stor kamplust, ett mycket bra och naturligt bett och gripande, och kommer snabbt tillbaka med leksak för mer kamp. �Han är öppen och social, snäll med andra hundar och en väldigt lättsam hund i vardagen. �Han har allt jag vill ha i en tävlingshund! �Han är en enormt duktig spårhund, och uppletande, han älskar att använda nosen!
Trökk har gjort ett mycket fint MH och MT, på MT fick han 499 poäng, båda MH och MT finns på film för de som vill se det.
Trökk har första pris i lydnadsklass 1, och är godkänd i högre klass spår, målet är att ta brukschampionatet, men då jag har prioriterat Turbo i tävlingarna i år, så har Trökk fått vänta. Han har även Excellent med CK och reserv CERT på utställning.
Jag försöker komma på några brister med Trökk, men det är inte lätt att hitta några, det jag tänker på är hans förväntan och aktivitetsnivå som kan bli för hög, han hamnar inte i stress, men i hög förväntan som kan leda till ljud, dels beror det på att jag har trampat på gasen för mycket när han var valp, men även hans personlighet. En egenskap jag gärna vill ha i min hund, men det gäller att tänka på balans och stadga från starten. Han blir aldrig så hög att han inte kan utföra det jag vill att han ska göra, han gör alltid sitt bästa.