Brownie og Chester

Vi planlegger ett siste kull på Brownie høsten 2020 . 

Hvis alt går etter planen skal hun parres med 

KORAD SPH1 SE UCH ChessPlayer Chester Hill . En herlig sosial og trivelig hanhund som vi har truffet og hilst på . Vi, eieren Christin Danielsson, oppdretteren Marie Sjøberg hos kennel Chess Player og jeg har virkelig stor tro på denne kombinasjonen. 

Takk for tilliten til dere begge. 

Av denne kombinasjonen  forventer jeg herlige, friske og sosial brukshunder  med en stabil mentalitet og god arbeidskapasitet. 

Vil kun selges til de som har ett klart mål med sitt hundehold hvor bruks og/eller lydighet vil være en naturlig del av hverdagen.  

KORAD SPHI SE UCH Chess Player Chester Hill

HD A og Ad 0 

DNA-tester:
Test: Degenerativ Myelopathy (DM)
Resultat: Clear

Test: CMR1 - Canine Multifocal Retinopathy Tpe 1
Resultat: Clear

Test: Hereditary Cataract (HC)
Resultat: Clear

Test: Malignant Hyperthermia (MH)
Resultat: Clear

Test: Neuronal Ceroid Lipofuscinosis 6 (NCL 6)
Resultat: Clear

Test: Progressive Retinal Atrophy (PRA-PRCD)
Resultat: Clear

Test: Collie Eye Anomaly (CEA)
Resultat: Clear

Test: Multi Drug Resistance (Ivermectin Sensitivity, MDR1)
Resultat: Affected 

Lang hale 

Øyelyst UA nov 2017

Kjent mental status med 1 på skudd

KORAD med 468 poeng 

Utstillings champion  

Ett kull hos kennel Wow Lixom i 2018 
 
Spindeldiagram av MH

Eier Christin Danielsson sine ord om Chester

Vår Chester.

 

Ja, hur gör man då när man ska beskriva vår Chester utan att det låter som "han är bäst, bäst , bäst" utan urskillning. Kanske får man börja från början då vi valde varandra.

Vi hälsade på i valplådan ett antal gånger och när vi väl skulle bestämma oss (han fanns där i ögonvrån hela tiden, men man ska ju ha ett öppet sinne som det heter) var han med och tog beslutet. Han inbjöd till lek och somnade i tur och ordning i mattes och husses knä under hela den gången så, ja, inget svårt val alltså. Han hade något som tilltalade oss redan från dag ett och så har det fortsatt.

Att han är självständig och löser saker på egen tass fick vi klart för oss redan första dagen hemma då han själv sprang under staketet, ut på gärdet på andra sidan vår lilla grusväg, och innan vi kom fram till staketet var han tillbaka nybajsad och redo för nya upptåg! Men vår lille pojk är, trots att han kan själv, väldigt mån om att vara hos oss, nära, nära. Sitter gärna i knäet, delar på sig mellan husse och matte, och tycker uppriktigt om att mysa, bli klappad, kammad, borstad, sitta med inne på toaletten eller var som helst vi är. Kort sagt han vill alltid vara med och kan han inte sitta i knäet på en så sitter han eller ligger nära, nära.

Han är gärna med på och uppskattar nya saker. Otroligt nyfiken och har koll på allt vilket inte alltid passar sig, men man får ta det ena med det andra. Han undersöker själv och tar saker och ting med ro. Älskar leksaker och kan bära med sig grejer runt en hel promenad, inte bara korta sådana utan på 7-8 km, och så ska vi leka med leksaken under tiden vi promenerar. Han kan lägga ifrån sig grejen för att kolla in läget på något spännande, och det kan vara allt möjligt som kan intressera herrn för stunden. En spännande fläck, en sten eller något endast han ser i fjärran och när det är klart plockas leksaken upp igen och så leker vi vidare på vår vandring

När vi tränar så tycker vi, både husse och matte, att han har det där lilla extra som gör träningen rolig och lustfylld. Han, upplever vi i alla fall, tycker verkligen om att träna. Vi gör saker ihop. Han är med på noterna och man kan prova och testa olika anfallsvinklar på nya moment och han tuffar på och försöker alltid göra sitt bästa. Husse är fantastisk på att lägga spännande spår och Chester är otroligt rolig att spåra med! Trots fart i spåret är han noga och när pinnarna närmar sig ger han sig inte förrän han hittat den. Man får bara hänga på då och försöka byta snabbt för annars får man flisor istället för 1 pinne! Har han för bråttom i en vinkel, och kommer för långt ifrån, har han redan från dag ett då vi började spåra, förmågan att lägga i bromsen och söker sig metodiskt tillbaka, suger i spåret och jobbar vidare. Mitt jobb är att hålla ned tempot och bära pinnarna, resten löser han!

Så vad har vi då, jo, han har samarbetsförmåga, föremålsintresse och nyfikenhet, är orädd, har arbetsglädje och är en ständig källa till glädje och kärlek för oss. Det gör att vi, i alla fall, kommer tillbaka till första meningen i denna lilla presentation - "han är bäst, bäst, bäst!

Med varma tassar från

Husse Christer och matte Christin